Novi Ford KA+

Novi KA+ je zasnovan tako, da nudi vse, kar potrebujete v avtomobilu – vse v enem kompaktnem, elegantno zavitem paketu. Če pa vas zanima bolj divji videz, je morda ravno novi KA+ Active avtomobil, ki ga iščete. Višja višina vozila, strešni nosilci, 38,10 cm (15") strojno obdelana platišča ... Novi KA+ z videzom dokazuje, da je vselej pripravljen na dogodivščine.

Ne glede na to, kateri model izberete, boste uživali v uporabni tehnologiji, zabavni vožnji in večji učinkovitosti kot kdajkoli prej.

Poenostavljena vozna izkušnja

Poenostavljena vozna izkušnja

Z odzivnim vodenjem in zabavno vožnjo boste vedno veseli časa, ko boste sedeli za volanom. Posebej prilagojeni servovolan poskrbi, da je novi KA+ vselej okreten in odziven, kar olajša parkiranje, zlahka boste navigirali po mestu in sproščeno uživali v vožnji po avtocestah. Do potankosti premišljen tempomat s prilagodljivim omejevalnikom hitrosti je zasnovan tako, da ohranja izbrano hitrost vožnje, kar zmanjšuje tveganje za prekoračitve hitrostnih omejitev.

Varčujte z gorivom, ne z zabavo

Varčujte z gorivom, ne z zabavo

Novi Ka+ pripomore k temu, da so obiski bencinske črpalke karseda redki. Za začetek poskočen, nov 1,2-litrski bencinski motor z boljšim izkoristkom, ki je obenem tudi zelo zmogljiv, saj razvije 70 ali 85 KM. Po novem sistem auto-start-stop samodejno ugasne motor med čakanjem v zastoju ali pred semaforjem in ga brezhibno ponovno zažene, ko želite speljati. Učinkovitost je dejansko že vgrajena: pnevmatike z nizkim kotalnim uporom, aerodinamično oblikovanje, motorno olje z nizkim trenjem – vsaka podrobnost je premišljeno zasnovana za zmanjševanje porabe goriva.

Majhna cena. Veliko udobje.

Majhna cena. Veliko udobje.

Novi Ka+ je morda res kompakten, a je v njem še vedno dovolj prostora za pet odraslih. Na voljo je z osupljivim naborom pametnih tehnologij, ki vse po vrsti olajšajo življenje. Priročen vstop brez ključa je samo eden od primerov. Všeč vam bo tudi napredni SYNC 3, s katerim ostanete povezani s svetom, telefon in glasbo pa upravljate z glasovnimi ukazi. Sistem se poveže tudi z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto. Poleg tega lahko prek funkcije AppLink dostopate do svojih najljubših aplikacij na telefonu.

Da boste vselej na varnem

Da boste vselej na varnem

Ka+ z dovršenimi varnostnimi sistemi ščiti vse potnike in vozilo. Elektronski nadzor stabilnosti stalno spremlja vožnjo in zazna zmanjšanje nadzora, samodejno aktivira zavore in zmanjša navor, da vas ohrani v pravi smeri. In ker premalo napolnjene pnevmatike zmanjšujejo nadzor in povečujejo porabo goriva, ima KA+ sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, da vedno veste, kdaj je treba napolniti pnevmatike.

Vožnja vam bo vedno v užitek

Ne glede na to, ali greste po opravkih v mesto ali pa se vozite po avtocesti, novi KA+ je vedno odziven, vožnja z njim pa je vedno zabavna. V notranjosti je polno pametnih tehnologij, ki vam bodo olajšale življenje in celo pomagale pri zmanjšanju stroškov vožnje. Tempomat s prilagodljivim sistemom za omejitev hitrosti lahko na primer prihrani gorivo tako, da vaš KA+ ostaja znotraj prednastavljene omejitve hitrosti.

Žarometi, ki se samodejno vklopijo, ko je to potrebno

Žarometi, ki se samodejno vklopijo, ko je to potrebno

Samodejni žarometi so opremljeni s tipalom, ki zaznava zmanjšanje jakosti svetlobe ob mraku ali nenadno spremembo svetlobnih pogojev. Žarometi se posledično samodejno vklopijo, tako da je vožnja še preprostejša.

Manj naporna potovanja, bolj ekonomična vožnja

Manj naporna potovanja, bolj ekonomična vožnja

Tempomat z nastavljivim omejevalnikom hitrosti pomaga ohranjati vaše vozilo v prednastavljeni omejitvi hitrosti po vaši izbiri. To vam lahko prihrani gorivo, zmanjša možnost prekoračitve hitrosti. Omogoča ohranjanje izbrane hitrosti, medtem ko vam ni treba obdržati noge na stopalki za plin.

Fordov sistem SYNC s pomočjo v sili

Fordov sistem SYNC s pomočjo v sili

Pomemben del Fordovega sistema SYNC je pomoč v sili*. V primeru nezgode, kjer pride do sproženja varnostne blazine ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija za klic v sili uporabi mobilni telefon, seznanjen in povezan s sistemom Bluetooth®. Klic lahko prekinete, ali se povežete s službami, ki jih potrebujete. Najpomembneje je, da sistem sporoči vitalne podatke, na primer vaše koordinate GPS, tudi če sami tega ne morete storiti.*

*Fordova pomoč v sili deluje v več kot 40 evropskih državah. Funkcija deluje, ko je sistem seznanjen z združljivim povezanim mobilnim telefonom, ki ga imate pri sebi, in se sproži varnostna blazina (z izjemo kolenske varnostne blazine) ali senzor, ki zazna trčenje, izklopi črpalko za gorivo. Pomoč v sili še ne podpira vseh evropskih jezikov.

Senzorji, ki olajšajo parkiranje

Senzorji, ki olajšajo parkiranje

Senzorji parkirne razdalje pomagajo oceniti razdaljo med vozilom in ovirami za vami. Ko senzorji odkrijejo predmet, se zasliši zvočno opozorilo, ki se stopnjuje, ko se bližate oviri.

Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec

Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec

Pomoč pri speljevanju v klanec začasno prepreči premikanje nazaj ali naprej med speljevanjem vozila na strmini. Sistem deluje tako, da za dodatne 2–3 sekunde ohrani tlak v zavornem sistemu, vi pa imate več časa za premik stopala s stopalke za zavore na stopalko za pospeševanje. Sistem je uporaben tudi pri ustavljanju in speljevanju na drseči podlagi.

Servovolan, ki se odziva v vseh situacijah

Servovolan, ki se odziva v vseh situacijah

Električni servovolan (EPAS) se samodejno prilagaja hitrosti vožnje in razmeram na cesti. Pri majhnih hitrostih je lažje obračati volan, kar olajša okretnost. Pri višjih hitrostih, ko potrebujete boljši nadzor, je krmiljenje bolj togo. Z nadzorom zdrsa EPAS upošteva tudi bočni veter in druge vozne razmere, aktivni nadzor delovanja krmiljenja pa odpravi tudi vse neželene tresljaje volana.

Vrhunska tehnologija znižuje stroške za gorivo

Odkrili boste, da je vožnja novih modelov KA+ in KA+ Active obenem zabavna in varčna. Novi 1,2-litrski bencinski motor je varčnejši, sistem Auto-Start-Stop lahko porabo goriva zmanjša tudi za do 10 %. Dolgi servisni intervali na vsaki dve leti ali 30.000 km poskrbijo, da boste morali v času uporabe svojega štirikolesnega ljubljenčka manjkrat zapeljati na servis.

Prihranite gorivo s sistemom AutoStart-Stop

Prihranite gorivo s sistemom AutoStart-Stop

Ko ustavite pri rdečem semaforju ali v prostem teku čakate v zastoju, lahko funkcija Auto Start-Stop samodejno izklopi motor, bistveni sistemi, kot so žarometi, klimatska naprava in prezračevanje ter Fordov sistem SYNC 3 pa vseeno delujejo. Ko želite speljati, pritisnite na stopalko sklopke in izberite prvo prestavo, kot ste vajeni, ali pri avtomatskem menjalniku pritisnite na stopalko za pospeševanje in motor se nemudoma zažene. Sistem Auto Start-Stop je posebej učinkovit v mestih in urbanem okolju, kjer lahko zmanjša porabo goriva za do 10 % (mestna vožnja).

KA+ skrbi za manjšo porabo goriva in vaš žep

KA+ skrbi za manjšo porabo goriva in vaš žep

KA+ poganja napreden novi 1,2-litrski bencinski motor s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Izboljšan sistem za nadzor vektorskega navora tudi pri nižjih vrtljajih poskrbi za odlično vsestransko zmogljivost in boljšo vozno izkušnjo. Motor je zasnovan za učinkovitost, tako da je izjemno varčen, majhni pa so tudi izpusti CO2. Na voljo je tudi dizelska različica z osupljivim 1,5-litrskim dizelskim motorjem.

Več varčnega prestavljanja

Več varčnega prestavljanja

Kontrolna lučka indikatorja prestavljanja na armaturni plošči pokaže, kdaj je z vidika varčevanja z gorivom najugodneje prestaviti v višjo ali nižjo prestavo. Gre za preprost a učinkovit način za varčnejšo vožnjo.

Bistveni podatki o poti

Bistveni podatki o poti

Potovalni računalnik vselej postreže z uporabnimi podatki in informacijami o prevoženih kilometrih, porabi goriva, hitrosti in zunanji temperaturi zraka. Vključuje tudi funkcijo ‘distance to empty’ (razdalja do prazne posode za gorivo): pove vam, za kakšno približno razdaljo zadošča preostanek goriva v posodi. To je še posebej uporabno na dolgih vožnjah, ali ko veste, da vas bo pot zanesla v odročne kraje.

Za udobno počutje na različne načine

Novi KA+ in KA+ Active ponujata vrsto pametnih tehnologij, ki omogočajo udobno vožnjo. Prvič je za KA+ na voljo SYNC 3, naš napredni sistem za informacije in razvedrilo, ki se s preprostim glasovnim ukazom ali prek zaslona na dotik poveže z vašo glasbo in telefonom.

Uporabna tehnologija, ki jo upravljate z glasom

Uporabna tehnologija, ki jo upravljate z glasom

Ford SYNC 3 je najsodobnejši sistem, ki vam omogoča, da s pomočjo preprostih glasovnih ukazov ali 16,5 cm (6,5-palčnega) zaslona na dotik ostanete povezani ter upravljate telefon, glasbo in navigacijski sistem. Omogoča povezavo z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto, s funkcijo Applink pa lahko dostopate do nekaterih svojih najljubših aplikacij na pametnem telefonu.

S funkcijo Quickclear hitro do preglednega vetrobranskega stekla

S funkcijo Quickclear hitro do preglednega vetrobranskega stekla

Ta dovršena funkcija vam omogoča, da se v ledeno mrzlih jutrih prej odpravite na pot. Pritisnite na gumb in izjemno tenke žičke se ogrejejo, odtalijo steklo, stopijo sneg in odrosijo vetrobransko steklo ter pomagajo odmrzniti tudi brisalce. Sistem deluje v nekaj sekundah, tudi če je zunanja temperatura precej pod ničlo.

Brisalci s samodejnim prilagajanjem količini padavin

Brisalci s samodejnim prilagajanjem količini padavin

Brisalci s tipalom za dež začnejo delovati, čim zaznajo vlago na vetrobanskem steklu, nato pa hitrost brisanja sproti prilagajajo vremenskim razmeram, ki vas spremljajo na poti. Izbirate lahko celo med več stopnjami občutljivosti tipala, ki odločajo, koliko vlage se nabere, da se brisalci aktivirajo.

Zaženite motor s pritiskom na gumb

Zaženite motor s pritiskom na gumb

Novi KA+ samodejno zazna prisotnost edinstvenega obeska za ključ, tudi če je spravljen v žepu ali torbi. Tako zadošča, da pritisnete gumb za zagon in motor zaprede.

Nastavite temperaturo, ki vam ustreza

Nastavite temperaturo, ki vam ustreza

Z elektronskim samodejnim nadzorom temperature, ki je na voljo kot oprema za doplačilo, izberite želeno notranjo temperaturo, sistem pa jo bo samodejno ohranjal z napredno klimatsko napravo.

Dodatno udobje z ogrevanimi sedeži

Dodatno udobje z ogrevanimi sedeži

Ob hladnih zimskih jutrih se ubranite mraza z ogrevanima sprednjima sedežema. Ob pritisku na gumb se sedeža ogrejeta in ohranjata prijetno toploto, kolikor časa želite.

Pametno spravljen pametni telefon

Pametno spravljen pametni telefon

MyFord Dock je dovršeno odlagališče, v katerem lahko varno spravite pametni telefon, predvajalnik MP3 ali navigacijsko napravo. Tako si zagotovite pregled nad napravo, ne da bi morali pogled odmakniti z dogajanja na cesti. Odlagališče za naprave je nameščeno na vrhu sredinske konzole in ima pokrov s tečaji, ki napravo varno zaskoči v pravi položaj.

MyKey – da lahko posodite avto brez skrbi

MyKey – da lahko posodite avto brez skrbi

S funkcijo Ford MyKey lahko poleg številnih drugih nastavitev določite najvišjo hitrost, aktivirate opozorilnik za uporabo varnostnega pasu in celo omejite glasnost zvočnega sistema. Tehnologija je zasnovana tako, da lahko brez skrbi posodite avto prijatelju ali družinskemu članu, saj lahko programirate omejitve, ki naj veljajo s posameznim ključem. ‘Skrbniški‘ ključ brez omejitev obdržite zase in po želji naročite še kakšen dodaten ključ.

Zunanji ogledali, ki sami poskrbita za svojo zaščito

Zunanji ogledali, ki sami poskrbita za svojo zaščito

Za zaščito pred poškodbami se zunanji ogledali po parkiranju s pomočjo elektrike samodejno preklopita k vozilu. Ko sta ogledali preklopljeni k vozilu, sta zaščitena tudi vgrajena elegantna smernika.

Sistem Ford Easy-Fuel za nadvse preprosto dolivanje (ustreznega) goriva

Sistem Ford Easy-Fuel za nadvse preprosto dolivanje (ustreznega) goriva

S to funkcijo je v vozilo skoraj nemogoče dotočiti napačno gorivo, saj se neustrezna šoba ne poda v odprtino. In ker je Ford Easy-Fuel sistem brez pokrovčka, si ne boste umazali rok z odvijanjem umazanega pokrovčka posode za gorivo.

Vsestranska zaščita

Pomirjujoče je vedeti, da KA+ uporablja napredne varnostne sisteme, ki varujejo vas in vaše potnike. Med njimi je elektronski nadzor stabilnosti, ki zazna vsak odklon od izbrane smeri vožnje – na primer v primeru drsenja – in samodejno popravi lego vozila na cesti, s čimer vam pomaga ohranjati nadzor nad vozilom.

Ohranite popoln nadzor v vseh razmerah

Ohranite popoln nadzor v vseh razmerah

Elektronski nadzor stabilnosti stalno spremlja vožnjo vašega avtomobila. Zazna, če posamezno kolo izgubi oprijem in samodejno sproži zaviranje, kar vozilu povrne stabilnost. Z uporabo naprednih tipal sistema proti blokiranju koles in sistema za preprečevanje zdrsa pogonskih koles nadzira obnašanje vozila.

Najboljši oprijem z najmanj truda

Najboljši oprijem z najmanj truda

Napredni sistem za nadzor oprijema odpravlja odvečno vrtenje koles 'v prazno' in zagotavlja najboljši možen oprijem, zmogljivost in stabilnost prav takrat, ko to najbolj potrebujete. Sistem ves čas spremlja in prilagaja pogonsko moč, dodeljeno posameznemu kolesu, da zagotavlja največji možen stik s podlago ter oprijem pri pospeševanju.

Varnostne blazine, ki vas zaščitijo iz vseh smeri

Varnostne blazine, ki vas zaščitijo iz vseh smeri

Sprednji varnostni blazini za voznika in sovoznika dopolnjujeta stranski varnostni blazini za zaščito prsnega koša, ki sta zasnovani tako, da vas usmerita stran od sile trčenja. Obenem lahko odmakneta roko in zagotovita več prostora za zaščito pred prodiranjem strukture. Varnostne zavese zagotavljajo maksimalno pokritost, vzglavniki pa nudijo zaščito pred poškodbami tilnika zaradi nihanja glave.

Vozilo je opremljeno tudi s sprednjimi in zadnjimi zategovalniki varnostnih pasov in omejevalniki obremenitve ter opozorilnikom za pripenjanje sprednjih varnostnih pasov.

Opozorilo voznikom za vami, da zavirate s polno močjo

Opozorilo voznikom za vami, da zavirate s polno močjo

Ko v sili ostro zavirate, zavorne luči utripajo in tako opozorijo voznike, ki vozijo za vami.

Opozori na prenizek tlak v pnevmatikah

Opozori na prenizek tlak v pnevmatikah

Zelo pomembno je, da so pnevmatike ustrezno napolnjenje, saj tako prihranite gorivo, zmanjšate obrabo pnevmatik in prispevate k varni vožnji. Tipala zato ves čas nadzirajo tlak v vseh pnevmatikah in vas opozorijo, če pride do težav. Tako lahko ustavite, preverite stanje in povečate tlak v pnevmatiki ali – če je potrebno – zamenjate kolo.

Varovanje in zaščita avtomobila pred tatovi

Varovanje in zaščita avtomobila pred tatovi

KA+ ima tovarniško vgrajeno funkcijo za upravljanje zaklepanja vrat na daljavo in varnostni sistem s tremi zvezdicami Thatcham. Ta vključuje zunanji alarm in dvojno zaklepanje. Dvojno zaklepanje vrat preprečuje odklepanje z notranje strani, ko zlikovec poskuša vdreti v vozilo z razbijanjem stranskega stekla.

Pomoč pri zagotavljanju varnosti otrok

Pomoč pri zagotavljanju varnosti otrok

KA+ je zasnovan tako, da pomaga zagotavljati varnost in zaščito otrok na vsaki poti. Opremljen je s pritrdišči ISOFIX za otroške sedeže na zadnjih sedežih, tako da tja zlahka namestite dva otroška sedeža.

KA+ s 2.700 € prihranka

 

Prikupni mestni malček, ki ima vse kar imajo veliki. Z lahkoto obvladuje vsak mestni kotiček in poskrbi za užitek v vožnji.

 

  • Majhen od zunaj in velik navznoter: prostor za 5 oseb,
  • zaradi 5 vrat enostaven dostop na zadnje sedeže (tudi za otroke) in ISOFIX pritrdilniki,
  • serijsko udobje: klima, električni pomik prednjih stekel, električni pomik ogledal, daljinsko zaklepanje,
  • serijska varnost: 6 zračnih blazin, prilagodljiv omejevalnik hitrosti,
  • 5 let jamstva brez omejitve kilometrov

 

Vozila na zalogi

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

VEIT TEAM D.O.O.