Nova generacija prevoznikov

V svetu potniških kombijev lahko novi Tourneo Custom udobno sprejme do devet potnikov. Sodobni stil združuje z inteligentnim in funkcionalnim dizajnom, ki zagotavlja prostorno, udobno in varno okolje za potnike, pa tudi veliko prostora za prtljago.

Tehnologije, ki vam bodo zagotovile varnost in udobje

Tehnologije, ki vam bodo zagotovile varnost in udobje

S Ford Transit Customom lahko izkoristite številne inovativne funkcije za pomoč pri vožnji. Na primer, inteligentni omejevalnik hitrosti, uporablja kamero za prepoznavanje prometnih znakov, da ugotovi omejitev hitrosti. Posledično sistem samodejno prilagodi hitrost. Sistem Cross Traffic Alert opozarja, če zazna vozila, ki se približujejo v primeru vzvratnega zapuščanja parkirišča ali v primeru slabe vidljivosti.

Sistem za zaznavanje vozila v mrtvem kotu vzvratnih ogledal 'BLIS', lahko pomaga varneje zamenjati vozni pas, saj uporablja radarska tipala, ki zaznajo vozila. Če zaznajo vozilo, ki ga ne vidite, vas sistem opozori z vklopom lučke na zunanjem ogledalu. Prilagodljivi tempomat je tehnologija, ki naredi vožnjo manj stresno, saj z nastavitvijo želene hitrosti in razdalje do vozila pred nami, sistem ohranja nastavljeno razdaljo. Če senzorji ugotovijo, da se promet upočasni, se bo vozilo samodejno upočasnilo. Ko se promet normalizira, vozilo znova pospeši glede na nastavljeno hitrost.

Namestite se in uživajte v vožnji

Namestite se in uživajte v vožnji

Z novim Ford Tourneo Customom lahko uživate v izjemnem udobju, kjer koli sedite. Fleksibilen sistem zadnjega sedeža omogoča številne možnosti konfiguracije sedežev in prtljažnika. Lahko izberete med različico L2 dolge medosne razdalje, kjer je tovorni prostor še večji. Inovativna druga vrsta vrtljivih sedežev vam omogoča, da sedeže postavite drugega proti drugemu. Glede na izbrani model lahko v tretji vrsti in/ali posameznih sedežih v drugi vrsti izkoristite tri ločene sedeže. Udobje in praktičnost, tkanine in materiali visoke kakovosti zagotavljajo prijetno ter udobno potovanje vozniku in potnikom.

Napredni vmesnik SYNC 3 - s katerim boste vedno povezani in varni

Napredni vmesnik SYNC 3 - s katerim boste vedno povezani in varni

Ford SYNC 3 je najsodobnejši sistem, ki vam omogoča, da ostanete povezani in upravljate svoj telefon, glasbo in navigacijski sistem z intuitivnimi glasovnimi ukazi ali prek 20,3 cm (8-palčnega) barvnega zaslona na dotik. Poveže se s sistemoma Apple CarPlay in Android Auto, z Applinkom pa lahko dostopate do nekaterih izmed svojih najljubših aplikacij za pametne telefone, vključno s Spotify. Promet v živo pomaga, da se izognete zastojem. Prikličete lahko celo seznam lokalnih restavracij le z ukazom „Lačen sem" ali pa dostopate do Michelinovega vodiča, da izberete restavracijo in izvedete rezervacijo.

Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je Pomoč v sili*. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija uporabi preko združljivosti Bluetooth® povezan mobilni telefon in samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.*

* Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 40 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.

Tourneo Custom združuje celo množico naprednih funkcij, ki izboljšujejo vožnjo in počutje. Električno nastavljivi, ogrevani sedeži in nastavljiv volan zagotavljajo popoln ergonomski položaj. Zaradi odzivnosti in številnih povratnih informacij, ki jih skozi volan prejemate med vožnjo, ste lahko samozavestni v vseh pogojih: pri višjih hitrostih, na mokri ali suhi podlagi in ne glede na to, ali je vaše vozilo naloženo ali prazno.

Popoln nadzor nad vašo hitrostjo

Popoln nadzor nad vašo hitrostjo

Inteligentni omejevalnik hitrosti, ki ga ima novi Tourneo Custom, omogoča popoln nadzor nad hitrostjo, zato se boste lahko osredotočili le na vožnjo. Aktivirana kamera za prepoznavanje prometnih znakov najprej zazna omejitev hitrosti, nato pa sistem samodejno prilagodi vašo najvišjo hitrost na to vrednost*.

*Pomembno: Omejitev hitrosti se lahko razlikuje glede na pogoje na cesti in velikost vozila. Za omejitev hitrosti je v vsakem trenutku odgovoren voznik sam.

Spočiti na cilj z aktivnim radarskim tempomatom

Spočiti na cilj z aktivnim radarskim tempomatom

Aktivni radarski tempomat, ki vam je na voljo kot oprema za doplačilo, vam omogoča ohranjanje hitrosti na želeni prednastavljeni vrednosti. Če vgrajeni radar pred vami zazna vozilo, bo zmanjšal vašo hitrost in ohranjal predhodno določeno varnostno razdaljo. Ko je cesta pred vami spet prazna, sistem pospeši nazaj do izbrane hitrosti. Del tempomata je tudi funkcija opozarjanja na možnost naleta in je zasnovana tako, da vas opozori, če se preveč približate vozilu pred seboj.

Pri vzvratni vožnji vas opozori na promet za vami

Pri vzvratni vožnji vas opozori na promet za vami

Sistem za opozarjanje na prečni promet za vozilom je del sistema za zaznavanje vozil v mrtvem kotu vzvratnih ogledal. Ko vozite vzvratno in je pregled nad razmerami v prometu omejen, lahko Tourneo Custom zazna vozila, ki se bližajo od zadaj, in sproži zvočno opozorilo. Glede na to, od kod vozilo prihaja, zasveti opozorilna lučka v levem ali desnem zunanjem vzvratnem ogledalu, opozorilo pa se prikaže tudi na zaslonu.

Tehnologija, ki vidi vozila v vašem mrtvem kotu

Tehnologija, ki vidi vozila v vašem mrtvem kotu

Sistem za zaznavanje vozila v mrtvem kotu vzvratnih ogledal z uporabo radarja zazna vozila, ki se morda skrivajo v vašem mrtvem kotu, in vam pomaga pri menjavi voznega pasu. Sistem vas na vozila v vašem mrtvem kotu opozori z oranžno lučko v stranskih ogledalih.

Prepoznavni žarometi – vaš svetlobni podpis

Prepoznavni žarometi – vaš svetlobni podpis

Ksenonski žarometi poskrbijo za natančen snop intenzivne svetlobe. Poleg tega, da odlično služijo svojemu namenu, so z vključenimi LED dnevnimi lučmi zasnovani tudi tako, da je novi Tourneo Custom z njimi prepoznaven. Dolge luči brez bleščanja se samodejno prilagajajo in tako povečujejo vidljivost, ne da bi pri tem zaslepile druge voznike. Žarometi z osvetlitvijo sledijo cesti, tako da boste v vožnji skozi ovinke videli še bolje.

Napredni sistem vam pomaga ostati na vašem voznem pasu

Napredni sistem vam pomaga ostati na vašem voznem pasu

Če vozilo zazna, da naključno drsite s svojega voznega pasu, vas bo sistem za opozarjanje na nenamerno menjavo smernega pasu opozoril z vibriranjem krmila in prikazovanjem opozorila (nastavite lahko tri različne stopnje jakosti tresenja).

Vidi prometne znake, ki bi jih lahko vi spregledali

Vidi prometne znake, ki bi jih lahko vi spregledali

Naj so znaki ob cesti ali nad njo, trajni ali začasni, jih sistem za prepoznavanje prometnih znakov lahko prepozna. Ikona za znak za omejitev hitrosti ali npr. prepovedano prehitevanje se pojavi na plošči z merilniki in se spremeni, ko vstopite v območje z novo omejitvijo.

Še lažja vzvratna vožnja

Še lažja vzvratna vožnja

Stebrički, kolesa, nizke ograje ... Kamera za vzvratno vožnjo vam na osrednjem zaslonu pokaže vse, kar je za vami. A ne pokaže le vseh predmetov, ki ste jih morda spregledali; sistem vam na zaslonu nariše tudi navidezne črte, ki vam pomagajo parkirati v najtesnejše parkirne prostore. Kamera se samodejno aktivira takoj, ko prestavite v vzvratno prestavo.

Nemotena vožnja, ne glede na obtežitev

Nemotena vožnja, ne glede na obtežitev

S sistemom zadnjega zračnega vzmetenja Tourneo Custom samodejno vzdržuje konstantno višino vozila, ne glede na to, kako je vozilo obteženo. To pomeni, da je vaša vožnja lahkotna ne glede na to, ali se vozite sami, s potniki ali pa je vozilo polno naloženo. (Možnost ni na voljo pri različicah s samodejnim menjalnikom, vlečno kljuko, visoko višino strehe in določenimi sedežnimi paketi).

Ford SYNC klic v sili

Ford SYNC klic v sili

Pomemben del sistema Ford SYNC je klic v sili 'Ford Emergency Assistance'*. V primeru nesreče, ko se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, tehnologija uporabi telefon, ki je s sistemom povezan prek tehnologije Bluetooth in vam pomaga poklicati nujno pomoč. Klic lahko tudi prekličete. Sistem reševalnim službam in policiji posreduje pomembne informacije, kot so vaše koordinate GPS, ko sami tega ne zmorete.

*Fordov Klic v sili deluje v več kot 40 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, v primeru, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Klic v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.

Tourneo Custom ima vrsto brezkompromisnih sistemov, ki mu omogočajo najboljšo zmogljivost in učinkovitost. Med njimi je novi Fordov 2.0-litrski EcoBlue TDCi motor, samodejni menjalnik, ki omogoča še učinkovitejša prestavna razmerja, in Start-Stop sistem.

Dolgi servisni intervali za še boljši izkoristek

Dolgi servisni intervali za še boljši izkoristek

Napredni Ford 2.0-litrski EcoBlue TDCi motorji so vzdržljivi in zanesljivi. To se odraža tudi v dolgih servisnih intervalih: do 40.000 km ali do dveh let, kar nastopi prej. Motorji EcoBlue TDCi so opremljeni z naprednim sistemom za nadzor kvalitete olja, ki spremlja vaš način vožnje in vas opozori na morebitno poslabšanje kakovosti olja ter s tem zaščiti motor. Vsi deli in vse komponente, ki so predmet običajne obrabe, so zasnovani tako, da brez vzdrževanja trajajo kar najdlje.

Najvišja zmogljivost ob najnižjih izpustih

Najvišja zmogljivost ob najnižjih izpustih

Fordov napreden dizelski 2.0-litrski EcoBlue motor ustreza najstrožjim standardom Euro 6 glede izpustov. Dosegli smo jih z uvedbo napredne tehnologije katalitičnega sistema, ki zagotovi, da pri zmogljivosti in učinkovitosti ni nobenih kompromisov.

Aditiv, ki zmanjšuje onesnaževanje

Aditiv, ki zmanjšuje onesnaževanje

Sistem selektivne katalitične redukcije (SRC) uporablja AdBlue®, tekočino na osnovi sečnine in vode, ki emisije dušikovih oksidov (NOx) v izpušnih plinih pretvori v neškodljivi dušik in vodno paro. Filter za trdne delce zmanjša njihovo količino v izpušnih plinih za več kot 99%. Za pravilno delovanje mora biti rezervoar za AdBlue® tekočino vašega dizelskega motorja EcoBlue TDCi napolnjen. Ko je nivo tekočine prenizek, vas sistem na to opozori.

Porabite manj goriva s sistemom Start-Stop

Porabite manj goriva s sistemom Start-Stop

Ko stojite ob semaforju ali v koloni, lahko sistem samodejno ustavi motor (ne prekine pa delovanja naprav, kot so žarometi, klimatska naprava, radio in sistem Ford SYNC). Ko želite naprej, spustite sklopko in izberete prvo prestavo kot običajno, pri avtomobilu s samodejnim menjalnikom pa pritisnite na stopalko za plin, in motor se bo ponovno zagnal. Sistem Start-Stop lahko v mestih in na mestnih ulicah porabo goriva zmanjša za do 10% (mestna vožnja).

Samodejni menjalnik za sproščujočo vožnjo

Samodejni menjalnik za sproščujočo vožnjo

Tako motor z močjo 96 kW (130 KM) kot motor s 125 kW (170 KM) sta na voljo s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Na voljo sta serijsko s številnimi izvedbami karoserij in nosilnosti in zagotavljata tekočo vožnjo, še posebno ob prometnih konicah z veliko ustavljanji in speljevanji. Menjalnik omogoča ročno menjavanje prestav, v zahtevnejših pogojih, na primer na spolzkih ali strmih površinah, pa lahko prestavo tudi blokirate.

Varnost je seveda pri novem Tourneu Customu najpomembnejša. Za zaščito vas, vaših potnikov in vašega vozila skrbi vrsta najnaprednejših tehnologij. Vse so prispevale k odlični oceni petih zvezdic na Euro NCAP testu.

Sistem, ki vam pomaga zavarovati pešce

Sistem, ki vam pomaga zavarovati pešce

Sistem za preprečevanje naleta zazna počasnejša vozila pred vami ali pešce in vozila, ki bi vam lahko prekrižali pot, in vas nanje opozori. Pri novem Tourneu Customu je sistem še izboljšan, saj deluje tudi ponoči. Če se ne odzovete, sistem samodejno zavira. Tehnologija je razvita za pomoč pri zmanjšanju silovitosti nesreč oziroma možnosti, da bi se jim popolnoma izognili. Zanesljivo prepreči trke do hitrost 50 km/h ter zmanjša posledice trka do 80 km/h (ob običajnih pogojih na cesti in normalnem stanju vozila).

Vseh 5 zvezdic za varnost

Vseh 5 zvezdic za varnost

Dokaz, da lahko novi Tourneo Custom uspešno zavaruje tako vas kot vaše potnike, je dejstvo, da je na Euro NCAP testu prejel najvišjo oceno, pet zvezdic.

Sistem za stabilizacijo priklopnika

Sistem za stabilizacijo priklopnika

Ko sistem za stabilizacijo priklopnika zazna vijuganje ali zanašanje vaše prikolice, zmanjša hitrost in s tem naredi vleko bolj nadzorovano. Sistem vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.

Stalna zaščita pred prevračanjem vozila

Stalna zaščita pred prevračanjem vozila

Sistem za prilagodljiv nadzor tovora prilagodi elektronski nadzor stabilnosti (ESP) skupni teži, ki jo prevažate. To zagotovi nadzor in stabilnost vašega Tournea Customa ne glede na to, ali je polno naložen ali prazen.

Obdani z zračnimi blazinami

Obdani z zračnimi blazinami

Tourneo Custom za varnost skrbi tudi s širokim naborom zračnih blazin. Ta serijsko vsebuje zračni blazini za voznika in sovoznika, kakor tudi prednji prečni zračni zavesi.

Močnejša karoserija za še večje udobje

Močnejša karoserija za še večje udobje

Robustnejša struktura karoserije pri novem Tourneu Customu zagotavlja boljšo odpornost proti trkom in večjo rigidnost. Slednja prinaša tudi pomembno izboljšanje vožnje in upravljanja ter zmanjšuje hrup in vibracije znotraj vozila.

Popolna zaščita za vaše otroke

Popolna zaščita za vaše otroke

Tourneo Custom je zasnovan tako, da pomaga zagotavljati varnost in zaščito mlajših otrok na vsakem potovanju. Na zadnjih sedežih je opremljen tudi s pritrdišči ISOFIX za dva otroška sedeža.

Zgodnje opozorilo ob puščanju pnevmatike

Zgodnje opozorilo ob puščanju pnevmatike

Če v kateri od pnevmatik začne padati tlak, vas sistem za nadzor tlaka na to takoj opozori z lučko na armaturni plošči.

S sedeži, ki omogočajo vsestransko prilagodljivo postavitev, s prostoročno tehnologijo, sofisticirano dvopodročno klimatsko napravo in priročnimi odlagalnimi površinami boste tako vi kot vaši potniki uživali v prvovrstni potovalni izkušnji.

Udobno sedenje na številne različne načine

Udobno sedenje na številne različne načine

Popolnoma nastavljiva sedež in volan vozniku zagotavljata idealen vozniški položaj. Drugo vrsto sedežev lahko obrnete nazaj in na ta način dobite vsestransko konferenčno postavitev. To vam omogoča številne možne kombinacije, s katerimi lahko pridobite veliko prostora. V primeru, da bi ga potrebovali za prtljago še več, pa lahko posamično odstranite sedeže druge in tretje vrste. Skratka, postavitev sedežev lahko vedno natančno ustreza vašim potrebam.

SYNC 3 z glasovnim upravljanjem

SYNC 3 z glasovnim upravljanjem

Najnaprednejša različica sistema SYNC 3 s še izboljšanimi glasovnimi ukazi in funkcionalnostjo je hitra in preprosta za uporabo. Uporabnost vmesnika izboljšujejo še večji gumbi, barvni zaslon na dotik pa zdaj, za še bolj intuitivno upravljanje, omogoča uporabo gest, ki smo jih vajeni na pametnih telefonih. SYNC 3 omogoča funkcije 'AppLink', 'Apple CarPlay' in 'Android AutoMobile Data Charges' za prikaz podatkov pametnega telefona na zaslonu.

Vsaka stvar ima svoje mesto

Vsaka stvar ima svoje mesto

Tourneo Custom ima veliko odlagalnih površin, vključno s površino na vrhu armaturne plošče. Pokriti del skriva 12-voltno vtičnico, pomožni vhod AUX in standardni USB priključek. Med prednjima sedežema lahko namestite pretvornik z močjo 150 vatov, ki omogoča 240-voltno vtičnico. Pametne rešitve, kot so nosilec za lončke z drsnim pokrovom, držala za plastenke, izvlečne mizice ter predali pod sedeži in v vratih pa poskrbijo za urejenost avtomobila in nudijo skrivališče za dragocenejše predmete.

Dvojna drsna vrata za lažji dostop

Dvojna drsna vrata za lažji dostop

Tourneo Custom ima drsna vrata na obeh straneh, kar omogoča večjo prilagodljivost in lažji dostop do notranjosti. Zasnovi vrat je bilo posvečene veliko pozornosti. Skriti drsni mehanizem izboljša aerodinamično učinkovitost in pomaga zmanjšati hrup, pod vrati pa so serijsko nameščeni tudi pragovi visoke kakovosti.

Priročni strešni nosilci

Priročni strešni nosilci

Edinstvene in inovativne integrirane strešne nosilce lahko preprosto zložite, ko jih ne uporabljate. Omogočajo vam vožnjo do višinske omejitve dveh metrov. Poleg tega, da se vam ne bo treba muditi z nameščanjem in odstranjevanjem običajnih nosilcev, boste zaradi manjšega zračnega upora porabili manj goriva, vožnja pa bo tišja.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

VEIT TEAM D.O.O.